sila letak link blog anda =)

sila letak link blog anda,i'll follow u back,insyaAllah..tq =)
Red Sketch Heart

The only guidance

Thursday, March 31, 2011

'highway PLUS' ? 'success' ?

HIGHWAY PLUS

Tiba2 ana rase terpanggil untuk p0st 's0mething'..
NAK SINGGAH R&R X??
well em,teringat pulak mase dlu2..tyme skolah..zaman2 duduk h0stel ouh..
memandangkan skolah ana dlu 45 minit je dari rumah..boleh dikatakan hampir tiap2 minggu parents ana dtg skolah 'lawat' ana..'LAWAT'=gaya dah macam duk h0spital lak..hu3..
maklumlah..ana ni malas sket nak keluar beli barang kt bandar,asal barang2 makanan,laundry,n etc. habis je..'call' parents la..order barang..duit pun xhabis..hehe..agak kejam kan??
x la..cume ana pikir,if ana ikut outing-trip skolah=buang mase je..mana x nya..
0uting start kul 10 pg..then,kena tggu sampai pukul 5 kt bandar 2..tggu driver bas ambil..
x ke buang mase je 2?
beli barang pun bukannye lame sgt=kalu dah ade lists barang2 yg nk dibeli la..

Tp..kadang2 2 ana balik je rumah hujung minggu..if parents busy..beli barang sendiri..lg best!
xde la duk bgayut kat public ph0ne asrama..meng'order' barang2 ngn mak..siap detail nk beli what brand..what colour..what type..
s0,tiap2 petang ahad..parents ana akan hantar ana balik asrama..
maka,akan bermula la sesi muhasabah & suntikan semangat,otw ana nak sampai asrama=disampaikan khas by my dad..
  
..................................................................................................................

"Along..(ana anak 1st)..kau sekarang dah ada highway ILMU..bukan jalan kampung lagi..
laluan kau dah semakin mudah....cuma sekarang..
terpulang pada kau..sama ade kau nak speed guna gear..1?2?3?4 or 5?
sume nye depends on you..You're the 'driver' n0w..for your own 'destination'..''
ana confused..''ayah aku ni cakap pasal ape ni?''
ayah ana sambung lagi..okay..ana dengar..
"...jalan highway ni straight je..xde belok2..kau nak sampai 'exit' tol cepat ke lambat..2 pun bergantung pada diri kau..tp,biase lah name pun highway..R&R memang banyak..mcm2 ade..
DUNKIN DONUTS..KFC..BASKIN ROBINS..SHALALA CAFE..SHOPPING..
nak singgah R&R ke x??takat untuk solat..rest2 okay la..
kalau kau singgah,mungkin lambat la kau nak sampai destinasi kau..
xpun kau terkandas kat tgh2 highway 2..
apa2 pun all in your hands now..your target now is to reach your 'destination' fast,safety and excellence"ujar ayahku.

.............................................................................................................................

so,ap yg ana dapt simpulkan kat cni...
Life as a student ni..ibarat kat HIGHWAY = highway TO SUCCESS!
GEAR yg kite gunakan pulak = as our effort to achieve the mission! fast @ slow n steady beb!
R&R 2 as =onak duri & dugaan kita wktu study ni..nak try mcm2..
ad baik ada buruk,ikut nafsu..
ikut kawan yg x minat blaja..yg minat enjoy je..kelalaian kite..if kite terleka..abis la..
EXIT toll pulak = as our success la..
kalu kite terkandas kt tgh2 highway=R&R..xsampaila jawabnyer...

S0..all the best in our journey to success!!
ANALOGI ni ana still guna sampai hari ni..
sgt2 penting dalam mgharungi dunia campus yg sgt2 mcabar ni..
credits t0 my bel0ved dad n m0m!! lurves Y0U!
bittaufiq wannajah!
s0,all readers..we are the driver for ourselves to reach the 'EXIT'..
>>'DRIVE SAFETY'!!<<

3 comments:

fynazsya said...

kalo org yg nek kapal terbang xlalu highway cm ne lak?? hahaha

SHARINA FARHANA BT NOR SA'ARI said...

kapal terbang guna bearing la pynaz..memg la xde hghway tp ada traffic gak kt ats 2..

fynazsya said...

org yg berjaya menggunakan kapal terbang ibarat menggunakan cara yg paleng mudah utk berjaya...
sekiranya kapal terbang itu terhempas means xberjaya la kn?? kantoi....
kalo dapat landing dgn baik, mknanya berjaya..
tapi kekal ke?? hehe :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

boo-boo dodol namanya...

tolong bagi makan ye ,syukran..=)